Ghoriba (fursecuri Maroc)

de Criss in Prajituri, 16 Oct 2010 | 6584 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o mai intai pe blogul Laurei Adamache si mi-a facut cu ochiul. :) Apoi am vazut-on si la Miha pe blog, de unde am si luat reteta . (Multumesc Miha, Laura)

 

INGREDIENTE

  •   2 oua  
  • 50 g unt  
  • 40 ml ulei   150 g zahar  
  • esenta de migdale  
  • 350 g faina  
  • 1 lingurita praf de copt  
  • zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghoriba (fursecuri Maroc):

Mixam ouale cu  dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de migdale si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora. (eu m-am grabit si l-am lasat doar 20 de minute dar a fost suficient)


Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (Aici n-am estimat prea bine marimea nucilor :) si au iesit cam mari)

Se coc timp de 20 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca si devin tari.

Mie mi s-a parut ca aduc oarecum cu turta dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghoriba (fursecuri Maroc)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Criss 1

25.10.2010, 13:25

Multumesc dragele mele.

ionela2682 1

27.10.2010, 14:27

frumoase foc!

Criss 1

27.10.2010, 14:36

Multumesc Ionela.

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fantezie